Μαΐ 09 2018

Ανοιχτή συγκέντρωση Δ.Α.Κ.Ε. – Π.Γ.Ν.Ι. στις 11.05.2018

Μαρ 08 2018

Ανακοίνωση Δ.Α.Κ.Ε. – Π.Γ.Ν.Ι.για την Διοίκηση του Νοσοκομείου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τελικά ο κατήφορος δεν έχει τέλος !!….

Ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, για άλλη μια φορά, προσπάθησε να καταλογίσει ευθύνες για την αποτυχία των επιλογών του, σε όλους τους άλλους εκτός από τον ίδιο και τους «παρατρεχάμενούς του», που τον «συμβουλεύουν» σ’ αυτές τις ολέθριες επιλογές του.

Θα πρέπει λοιπόν να υπενθυμίσουμε στον κ. Τσίκαρη, ότι όταν εκείνος με τις «ντουντούκες» των «αριστερών» πολιτικών του επιλογών, που εσχάτως τον οδήγησαν στον ΣΥΡΙΖΑ, αγωνιζόταν ενάντια στους κακούς ευρωπαίους και ενάντια σε κάθε χρηματοδότηση από τη «λυκοφωλιά» της ΕΕ, εμείς οι Εργαζόμενοι του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, σε πλήρη συνεργασία με τις εκάστοτε Διοικήσεις του Νοσοκομείου και με τις αρμόδιες υπηρεσίες του, εκπονούσαμε μελέτες και προσπαθούσαμε να αξιοποιήσουμε κάθε ευρώ από ευρωπαϊκά προγράμματα, από δωρεές, από τον εθνικό προϋπολογισμό, από την Περιφέρεια κλπ. Και όλα αυτά για να χτίσουμε ένα σύγχρονο ΔΗΜΟΣΙΟ Σύστημα Υγείας, αντάξιο των προσδοκιών του Ελληνικού λαού.

Έτσι με επιμονή και με πολλή προσπάθεια, καταφέραμε να εξασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ για την επέκταση του Νοσοκομείου, παρά τις πολλές αντιδράσεις που υπήρχαν εκείνη την εποχή, καταφέραμε να ολοκληρωθεί το έργο της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου, να εξοπλιστεί με τον πλέον σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό και να διασυνδεθεί λειτουργικά με το υπόλοιπο Νοσοκομείο, πάντα στο πλαίσιο ενός ενιαίου σύγχρονου Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και πάντα σε πλήρη συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου μας.

Αυτή ακριβώς την Ιατρική Σχολή, που ο κ. Τσίκαρης αγνοεί προκλητικά, ξεχνώντας ότι το Νοσοκομείο μας είναι ένα Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, στο οποίο η άποψη της Ιατρικής Σχολής έχει βαρύνουσα σημασία.

Έφτασε τώρα ο κ. Τσίκαρης στο σημείο να ισχυρίζεται ότι για την καθυστέρηση στη λειτουργία της νέας πτέρυγας ευθύνονται η αποπεμφθείσα Υποδιευθύντρια Οικονομικού (που ο ρόλος ήταν η προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος και η τήρηση της νομιμότητας), τα υπηρεσιακά στελέχη του Νοσοκομείου, ο Σύλλογος των Εργαζομένων, η Δ.Α.Κ.Ε. και η αντιπολίτευση, που θέλουν να παραχωρήσουν τη νέα πτέρυγα στους ιδιώτες!!

Δηλαδή από το 2007 μέχρι σήμερα, όλοι αυτοί, τα Υπουργεία Υγείας, Εθνικής Οικονομίας και Ανάπτυξης, η Περιφέρεια Ηπείρου, η Διαχειριστική Αρχή, οι μελετητικοί Οίκοι, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, η Ιατρική Σχολή, οι Γιατροί, οι Υπηρεσίες του Νοσοκομείου και τα στελέχη του,  εργάστηκαν σκληρά επί μια δεκαετία, για να ετοιμάσουν μια υπερσύγχρονη πτέρυγα Νοσοκομείου, για να δοθεί στη συνέχεια σε ιδιώτες;;;

Ο απόλυτος ορισμός της γελοιότητας!!

Αλήθεια πιστεύει κανείς ότι δεν λειτουργεί η νέα πτέρυγα επειδή καθυστερεί ο διαγωνισμός για την επέκταση του σωληνωτού ταχυδρομείου μεταφοράς των δειγμάτων σ’ αυτήν;;;

Να θυμίσουμε στον κ. Τσίκαρη ότι το Νοσοκομείο μας λειτουργούσε επί 15 χρόνια χωρίς σωληνωτό ταχυδρομείο.

Θα ήταν πρόβλημα να λειτουργήσουν 2 – 3 κλινικές της νέας πτέρυγας, για μερικούς μήνες, χωρίς σωληνωτό ταχυδρομείο;

Ας μην επικαλείται λοιπόν το επιχείρημα του σωληνωτού, για το οποίο βέβαια το αίτημα υποβλήθηκε στις υπηρεσίες του Νοσοκομείου, πριν από ένα μήνα !!

Ο κ. Τσίκαρης θα πρέπει να σταματήσει να ενημερώνεται αποκλειστικά από τους κομματικούς παρατρεχάμενους, οι οποίοι για πρώτη φορά στα 29 χρόνια λειτουργίας του Νοσοκομείου, έχουν δημιουργήσει μια «σκιώδη Διοίκηση»…

Σαν υπεύθυνος διοικητής είναι σκόπιμο να ενημερώνεται από τους πραγματικά αρμόδιους, από τα υπηρεσιακά στελέχη του Νοσοκομείου, ανεξάρτητα αν του αρέσει η άποψη τους ή όχι …

Στα 29 χρόνια λειτουργίας του Νοσοκομείου, ουδέποτε επιχειρήθηκε τέτοιος απαράδεκτος διαχωρισμός των Εργαζομένων και των υπηρεσιακών στελεχών του Νοσοκομείου, σε «δικούς μας» και σε «αντιπάλους»!!!

Όσον αφορά την ένταξη της νέας πτέρυγας στο οργανόγραμμα του Νοσοκομείου, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε στον κ. Τσίκαρη, ότι ακριβώς ο δικός του υπουργός Υγείας και ο υφυπουργός ο κ. Πολάκης, ο «κολλητός» του κ. Τσίκαρη, είναι αυτοί που καθυστερούν την έγκριση του νέου Οργανισμού του Νοσοκομείου.

Είναι αυτοί που από τον Φεβρουάριο του 2017, είχαν βγάλει σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο Νόμου για τους νέους Οργανισμούς των Νοσοκομείων, μετά από ένα χρόνο, ακόμη διαβουλεύονται, ίσως μετά τις αντιδράσεις που προξένησαν, αφού προβλεπόταν κατάργηση υπηρεσιών (π.χ. της Τεχνικής Υπηρεσίας) με προφανή στόχο την εκχώρησή της σε ιδιώτες!!

Ο κ. Τσίκαρης και η κυβέρνησή του είναι οι τελευταίοι που δικαιούνται να ομιλούν για προάσπιση του Δημόσιου συμφέροντος του Νοσοκομείου.

Για να τελειώνουμε και με το παραμυθάκι αυτό, τόσο αυτός, όσο και ο «λαλίστατος» αναπληρωτής Διοικητής κ. Χολέβας, ας μην επικαλούνται το επιχείρημα ότι αυτοί έδιωξαν τους «κακούς» εργολάβους καθαριότητας από το Νοσοκομείο και προσέλαβαν εργαζόμενους καθαριότητας, προασπιζόμενοι το Δημόσιο συμφέρον και επιτυγχάνοντας οικονομία για το Νοσοκομείο.

Η παράταξή μας παλεύει και θα παλεύει για μόνιμες θέσεις εργασίας για την καθαριότητα και την ασφάλεια του Νοσοκομείου μας, ως την πιο σωστή λύση, λύση που αγνοεί ο κ. Τσίκαρης ο οποίος είναι αυτός που έχει μπλέξει θεούς και δαίμονες σ’ ότι αφορά τις υπηρεσίες καθαριότητας και φύλαξης του Νοσοκομείου και δεν έχει κάνει καμία πρόβλεψη για την καθαριότητα και τη φύλαξη της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου, που ξεπερνά τα 8.500 τ.μ.

Εμείς θα μιλήσουμε στο τέλος, όταν θα έρθει η ώρα του τελικού λογαριασμού.

Τότε θα γελάσει ο κάθε πικραμένος …

 

Για τη Δ.Α.Κ.Ε. Π.Γ.Ν.Ι.

Μαρ 01 2018

Δελτίο Τύπου για την επίσκεψη του Τομεάρχη Υγείας της Ν.Δ. στα Ιωάννινα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΝΟΔΕ Ιωαννίνων
01.03.2018

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΥΓΕΙΑΣ ΒΑΣΙΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΚΑΙ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΣΤΙΣ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ
Ο Τομέας Υγείας με τη Γραμματεία Οργανωτικού της ΝΔ συνεχίζει τον κύκλο επισκέψεων και επαφών στην Ήπειρο το επόμενο διάστημα. Την Παρασκευή 2.3.18 θα υπάρξει επίσκεψη στους νομούς Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας.

Η  υγεία βρίσκεται στον πυρήνα  του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ.
Μακριά από «κάλπικες» υποσχέσεις και «μεγάλα» λόγια, τα αποτελέσματα των οποίων «πληρώνει» ακριβά η χώρα, η ΝΔ ακούει τα προβλήματα των εργαζομένων στο χώρο της υγείας και βλέπει από κοντά τις όποιες δυσλειτουργίες προκειμένου να επικαιροποιήσει το ​πρόγραμμα της και να δώσει συγκεκριμένες και τεκμηριωμένες λύσεις. Γι’ αυτό το λόγο θα επισκεφθούμε και τα 128 δημόσια νοσοκομεία της χώρας!

Πιο αναλυτικά το πρόγραμμα των επισκέψεων είναι το εξής:

Παρασκευή 2 Μαρτίου-Ιωάννινα & Θεσπρωτία

09:45                      Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο-Κ.Υ. Φιλιατών.(Ν.Θεσπρωτίας)

11:30                      Επίσκεψη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

13:30                      Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Γ.Χατζηκώστα»

17:00                      Συνάντηση με τα μέλη της ΔΑΚΕ Νοσοκομείων και τα μέλη του Τομέα Υγείας της

ΝΟΔΕ Ιωαννίνων, στο «DU LAC HOTEL».

17:30                      Συνάντηση με τον Ιατρικό Σύλλογο, στο «DU LAC HOTEL».

18:00                      Συνάντηση με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο, στο «DU LAC HOTEL».

18:20                      Συνάντηση με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο, στο «DU LAC HOTEL».

18:40                     Συνέντευξη Τύπου, στο «DU LAC HOTEL».

19:00                     Συνδιάσκεψη Υγείας Ν.Ιωαννίνων & Ν.Θεσπρωτίας, στο «DU LAC HOTEL».

Ιαν 25 2018

Δελτίο Τύπου για τα αποτελέσματα της εκλογής αντιπροσώπων στο συνέδριο της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Ιαν 23 2018

Αποτελέσματα εκλογών για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο Συνέδριο της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Στα Ιωάννινα σήμερα 23 Ιανουαρίου 2018, συνήλθαν σε Γενική Συνέλευση τα μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, προκειμένου να εκλέξουν τους εκπροσώπους τους στο Συνέδριο της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Μετά το πέρας της εκλογικής διαδικασίας ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα, που είναι τα παρακάτω:

Ψηφήσαντες: 979

Έγκυρα: 942

Άκυρα: 8

Λευκά: 29

 

Έλαβαν οι Συνδυασμοί:

Δ.Α.Κ.Ε. – Π.Γ.Ν.Ι.: 467

Ε.Α.Π. – Συνεργαζόμενοι: 166

Ε.Α.Μ.Υ. (Π.Α.ΜΕ.): 159

ΔΗ.ΣΥ.: 126

ΟΙ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΙ: 24

 

Οι έδρες για το Συνέδριο της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. έχουν ως εξής:

Δ.Α.Κ.Ε. – Π.Γ.Ν.Ι.: 10

Ε.Α.Π. – Συνεργαζόμενοι: 4

Ε.Α.Μ.Υ. (Π.Α.ΜΕ.): 3

ΔΗ.ΣΥ.: 3

ΟΙ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΙ: 0

 

Από την παράταξή μας εκλέγονται για το Συνέδριο της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. οι εξής:

1. Φλούδας Γεώργιος με 359 σταυρούς
2. Ζήκα Γιολάντα με 175 σταυρούς
3. Αγγέλης Νικόλαος με 162 σταυρούς
4. Φωτίου Άρης με 147 σταυρούς
5. Δαβής Παναγιώτης με 138 σταυρούς
6. Λούκα Παρασκευή με 134 σταυρούς
7. Καλαμίδας Κωνσταντίνος με 121 σταυρούς
8. Μασούρας Κωνσταντίνος με 114 σταυρούς
9. Ρούβαλης Χρήστος με 111 σταυρούς
10. Κιτσώνα Βασιλική με 92 σταυρούς

 

Η Δ.Α.Κ.Ε. – Π.Γ.Ν.Ι.  ευχαριστεί θερμά όσους την εξέλεξαν πρώτη δύναμη στο Π.Γ.Ν.Ι. και θα είναι δίπλα σε ΟΛΟΥΣ τους εργαζομένους σε αυτό.

Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ

Ιαν 18 2018

Φυλλάδιο Δ.Α.Κ.Ε. Π.Γ.Ν.Ι. των εκλογών για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο συνέδριο της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Δεκ 01 2017

Εκλογές για το Β’ κοινό υπηρεσιακό συμβούλιο του Π.Γ.Ν.Ι., του Γ.Ν.Ι. «Γ. ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» και Γ.Ν. – Κ.Υ. Φιλιατών

Ιωάννινα, 08 Δεκεμβρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

 

            Η Δ.Α.Κ.Ε. Π.Γ.Ν.Ι. καλεί όλους τους Εργαζομένους του Νοσοκομείου μας, σε μαζική συμμετοχή στις εκλογές της 15ης Δεκεμβρίου 2017, για την ανάδειξη των μελών του Κοινού Υπηρεσιακού Συμβουλίου του Π.Γ.Ν.Ι., Γ.Ν.Ι. «Γ. ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» και Γ.Ν. – Κ.Υ. Φιλιατών,  που θα διεξαχθούν στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, από τις 08:00* έως τις 17:00 (* συζητείται η έναρξη της ψηφοφορίας την 07:00 ώστε να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι που βγαίνουν από Νύχτα).

            Η συμμετοχή όλων των Εργαζομένων στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των εκπροσώπων μας στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο των διασυνδεδεμένων Νοσοκομείων, είναι μείζονος σημασίας για τη βελτίωση των όρων εργασίας και την προάσπιση των δικαιωμάτων μας, ιδιαίτερα σήμερα που βιώνουμε στο μέγιστο βαθμό μια ανελέητη  και εξόχως απάνθρωπη επίθεση κατά των Εργαζομένων και των δικαιωμάτων αυτών. Η μακρόχρονη οικονομική δυσπραγία που μαστίζει τη Χώρα, οι άνευ προηγουμένου ανεκδιήγητες κυβερνητικές επιλογές και μεθοδεύσεις – χαρακτηριστικό παράδειγμα ο τρόπος με τον οποίο οι κυβερνητικοί εταίροι προσπάθησαν να επιβάλλουν την αξιολόγηση των Δημοσίων Υπαλλήλων – και οι εμπρηστικές κινήσεις κάποιων υπουργών, δημιουργούν ένα ασφυκτικό, για τους Εργαζόμενους, περιβάλλον και θέτουν σε αμφισβήτηση ακόμη και εργασιακά δικαιώματα, τα οποία κατοχυρώθηκαν με το αίμα και τους αγώνες των Εργαζομένων για πολλές δεκαετίες, χωρίς να επιτρέπουν ουδεμία προοπτική ανάκαμψης!

            Κάτω από αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες, και δεδομένου ότι ο χώρος της Δημόσιας Υγείας βρίσκεται στο «μάτι του κυκλώνα», η συγκρότηση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου των διασυνδεδεμένων Νοσοκομείων, αποκτά επιπλέον βαρύνουσα σημασία. Η σπουδαιότητα της ψήφου μας, πλέον φορτίζεται και με ακόμη μεγαλύτερες ευθύνες, αφού ο εκπρόσωπος των Εργαζομένων σ’ αυτό θα πρέπει να δίνει κυριολεκτικά «μάχες» για να ανακόπτει τα όσα η παρούσα συγκυρία επιφυλάσσει για τους Εργαζομένους. Υπενθυμίζουμε ότι εκτός των άλλων, το Υπηρεσιακό Συμβούλιο είναι υπεύθυνο α) για τις κρίσεις του προσωπικού σε θέσεις ευθύνης, β) τις εργασιακές μεταβολές (μετατάξεις, αποσπάσεις κτλ), γ) τη διαχείριση  πειθαρχικών παραπτωμάτων, δ) τον έλεγχο της νομιμότητας των υπηρεσιακών ενεργειών,  κ.α.

            Είναι, λοιπόν, αναγκαία η μαζική συμμετοχή όλων μας στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των μελών, που θα μας εκπροσωπούν Υπηρεσιακό Συμβούλιο των διασυνδεδεμένων Νοσοκομείων. Και η ψήφος μας θα πρέπει να χαρακτηρίζεται από την ωριμότητα επιλογής των υποψηφίων, με μοναδικό κριτήριο την έως τώρα δραστηριοποίησή τους στον εργασιακό μας χώρο, και τους αγώνες τους για το κοινό καλό και τα συμφέροντα του συνόλου των Εργαζομένων.

Η επιλογή των εκπροσώπων μας είναι δικαίωμα, και ταυτόχρονα και ευθύνη του καθένα από εμάς. Η Δ.Α.Κ.Ε. Π.Γ.Ν.Ι. σας καλεί και πάλι, να δώσετε ένα μαζικό «παρών» και σε αυτή την εκλογική διαδικασία, με συνέπεια και υπευθυνότητα.

 

Για τη Δ.Α.Κ.Ε.  Π.Γ.Ν.Ι

 

15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

 ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟ Β΄ ΚΟΙΝΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

 (Π.Γ.Ν.Ι. – Γ.Ν.Ι. «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» -Γ.Ν. Κ.Υ. ΦΙΛΙΑΤΩΝ)

 

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥ Π.Γ.Ν.Ι. ΣΤΟ

ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ Π.Γ.Ν.Ι.  ΑΠΟ ΤΙΣ 08:00 ΕΩΣ ΤΙΣ 17:00

 

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥ Γ.Ν.Ι. «Γ. ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» ΣΤΗΝ 

ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ Γ.Ν.Ι. «Γ. ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»  ΑΠΟ ΤΙΣ 08:00 ΕΩΣ ΤΙΣ 17:00

 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΜΕ ΤΗΝ Δ.Α.Κ.Ε.

ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ
1. ΑΓΓΕΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ Π.Γ.Ν.Ι. ΤΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ
2. ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π.Γ.Ν.Ι. ΔΕ ΤΕΧΝΙΚΩΝ
3. ΒΟΤΣΙΚΑΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Γ.Ν.Ι. ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ ΤΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ
4. ΚΑΛΑΜΙΔΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Π.Γ.Ν.Ι. ΤΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ
5. ΚΟΣΙΩΡΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΧΡΗΣΤΟΣ Π.Γ.Ν.Ι. ΔΕ ΧΕΙΡ. – ΕΜΦΑΝΙΣΤΩΝ
6. ΚΟΣΜΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΩΝ/ΝΟΣ Π.Γ.Ν.Ι. ΤΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ
7. ΚΟΥΤΡΑ ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΙΩΑΝΝΗΣ Π.Γ.Ν.Ι. ΔΕ ΓΡΑΜ. ΝΟΣ. ΤΜΗΜ.
8. ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΘΑΝΣΙΟΣ Γ.Ν.Ι. ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ ΤΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ
9. ΜΑΚΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΧΡΗΣΤΟΣ Π.Γ.Ν.Ι. ΤΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ
10. ΜΑΣΟΥΡΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Π.Γ.Ν.Ι. ΔΕ Β. ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ
11. ΜΠΛΑΤΣΙΟΥ ΜΑΡΙΑ ΠΕΤΡΟΣ Π.Γ.Ν.Ι. ΤΕ ΔΙΟΙΚ. ΜΟΝ. ΥΓΕΙΑΣ
12. ΝΤΟΡΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ Π.Γ.Ν.Ι. ΔΕ ΧΕΙΡ. – ΕΜΦΑΝΙΣΤΩΝ
13. ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΜΑΡΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Π.Γ.Ν.Ι. ΤΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ
14. ΡΟΥΒΑΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Π.Γ.Ν.Ι. ΤΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ
15. ΤΑΤΣΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Π.Γ.Ν.Ι. ΔΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ
16. ΤΣΕΦΑ ΑΛΕΞΙΑ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ Γ.Ν.Ι. ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ ΔΕ Δ/ΚΟΥ – ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ
17. ΤΣΙΝΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Π.Γ.Ν.Ι. ΤΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ
18. ΦΩΤΙΟΥ ΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π.Γ.Ν.Ι. ΔΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ

 

Μαΐ 25 2017

Δελτίο τύπου 25.05.2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή το πρόσφατο Δελτίο Τύπου, που εξέδωσε η Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων αναφορικά με τον έλεγχο των προσερχομένων στο Νοσοκομείο και ύστερα από το απίστευτο χάος που επικράτησε σήμερα 24.05.2017 στους χώρους των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων του Νοσοκομείου, θα πρέπει να επισημανθούν τα εξής :
Το πρόβλημα της φύλαξης των δημόσιων Νοσοκομείων και του ελέγχου των επισκεπτών σ’ αυτά, είναι ένα σοβαρό πρόβλημα, που απασχολεί τόσο το Εθνικό Σύστημα Υγείας, όσο και την ελληνική κοινωνία, τα τελευταία 10 χρόνια τουλάχιστον.
Μάλιστα το θέμα της φύλαξης των χώρων, αλλά και της παρουσίας των συνοδών των ασθενών, έχει επισημανθεί πολλές φορές στα Μέσα Ενημέρωσης, από τους Εργαζόμενους του Νοσοκομείου.
Όμως το σοβαρό αυτό πρόβλημα δεν λύνεται με ένα Δελτίο Τύπου ή με μια ανάρτηση στο Facebook !!!…
Δυστυχώς η κίνηση αυτή της Διοίκησης του Π.Γ.Ν.Ι. αποδείχτηκε (για άλλη μια φορά …) επιπόλαια και αποσπασματική. Κάτω από την πίεση των πρόσφατων κλοπών ιατρικού εξοπλισμού που σημειώθηκαν σε τέσσερα ελληνικά Νοσοκομεία, η Διοίκηση του Π.Γ.Ν.Ι., θέλοντας να επιδείξει δραστηριότητα και αποτελεσματικότητα, αρκέστηκε στην έκδοση ενός Δελτίου Τύπου, θεωρώντας ότι έτσι έλυσε και το σοβαρό αυτό πρόβλημα.
Την πληροφορούμε λοιπόν, ότι και άλλες διοικήσεις του Νοσοκομείου είχαν ασχοληθεί με το σοβαρό αυτό θέμα, όπως επί θητείας των διοικητών Ηλία Καραντώνη το 2002, Λάμπρου Πυργιώτη το 2005 και Δημήτρη Γκουρογιάννη το 2009 και με πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα. Δυστυχώς τα μέτρα που είχαν λάβει οι αξιόλογοι αυτοί Διοικητές, είχαν εσκεμμένα ατονήσει μετά την αλλαγή τους… Συνεπώς ο νέος Διοικητής δεν “κομίζει γλαύκας εις Αθήνας” !!!…
Και ρωτάμε λοιπόν τον κ. Διοικητή:
– Γνωρίζει τον αριθμό του Προσωπικού ασφαλείας του Νοσοκομείου και αν αυτός επαρκεί, τόσο για την αποτελεσματική φύλαξη ενός συμπλέγματος κτιρίων 80.000 τ.μ., όσο και για τον έλεγχο της παρουσίας των συνοδών των νοσηλευόμενων ασθενών, οι οποίοι ξεπερνούν τους 60.000 ετησίως ;
– Γνωρίζει ότι σήμερα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο υπηρετεί μόνο ένας (!!!) μόνιμος υπάλληλος, κλάδου προσωπικού ασφαλείας;
– Γνωρίζει ότι για τη φύλαξη το Νοσοκομείο έχει υπογράψει σύμβαση με ιδιωτική εταιρεία υπηρεσιών ασφαλείας, με την οποία διασφαλίζεται η παρουσία ενός μικρού αριθμού προσωπικού ασφαλείας, αποκλειστικά και μόνο για τον έλεγχο της κεντρικής εισόδου και του χώρου των εκτάκτων περιστατικών (ΤΕΠ); Και είναι αυτό ακριβώς το προσωπικό ασφάλειας το οποίο ο κ. Διοικητής και ο προϊστάμενός του, ο “σύντροφος” Πολάκης, θέλουν να εκδιώξουν από το Νοσοκομείο, υποσχόμενοι στο λαό “Έξω οι ιδιώτες από τα Νοσοκομεία ” !!!
Και σε κάθε περίπτωση, αυτό το ελάχιστο προσωπικό ασφαλείας είχε ενημερωθεί από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου για το τι πρέπει να κάνει από σήμερα; Σε ποιους πρέπει να επιτρέπει την είσοδο στο Νοσοκομείο και σε ποιους όχι και με ποια κριτήρια; Υπάρχουν σαφείς και καταγεγραμμένες οδηγίες ;
Πιστεύει άραγε ο κ. Διοικητής ότι με ένα ή δύο ή τρία το πολύ άτομα προσωπικού ασφαλείας, σε κάθε βάρδια, μπορούν να ελεγχθούν οι 300.000 ασθενείς που επισκέπτονται κάθε χρόνο το Νοσοκομείο και τα 80.000 τ.μ. κτηριακών εγκαταστάσεων;
Αλήθεια, είναι σοβαρή ενέργεια Διοίκησης, να ζητά από τους εργαζόμενους διαφόρων άσχετων ειδικοτήτων, εθελοντική (!!!) συμμετοχή, τόσο στον έλεγχο της ασφάλειας των κτηριακών εγκαταστάσεων, όσο και στον έλεγχο των ασθενών και των επισκεπτών ;
Έχει φροντίσει προηγουμένως ο κ. Διοικητής να ενημερώσει τη Διοικητική Υπηρεσία του Νοσοκομείου και το Γραφείο κίνησης ασθενών, για τις κάρτες των συνοδών ασθενών και με ποια διαδικασία θα πρέπει αυτές να παραδίδονται στους ασθενείς, αλλά και να επιστρέφονται μετά την ολοκλήρωση της νοσηλείας τους; Έχει προηγηθεί μια στοιχειώδης διαδικασία προμήθειάς τους, πριν ο κ. Διοικητής προχωρήσει στην έκδοση “βαρύγδουπων” Δελτίων Τύπου, στα οποία ανακοινώνει την έναρξη εφαρμογής του μέτρου από σήμερα ;
Και αφού τελικά διαπίστωσε το αδιέξοδο στο οποίο περιήλθε η Διοίκηση του Νοσοκομείου, ύστερα από το απίστευτο χάος που επικράτησε σήμερα στα Εξωτερικά Ιατρεία του Νοσοκομείου, λόγω της αδυναμίας υλοποίησης όσων υποσχέθηκε με το Δελτίο Τύπου, θεώρησε σκόπιμο να επιρρίψει ευθύνες σε υπηρεσιακά στελέχη και Εργαζόμενους του Νοσοκομείου, ωρυόμενος μπροστά στα έκπληκτα βλέμματα των ασθενών και χρησιμοποιώντας απαράδεκτους και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς.
Αλήθεια, η Διοίκηση του Νοσοκομείου πιστεύει ότι τα υπηρεσιακά στελέχη και οι Εργαζόμενοι σαμποτάρουν το έργο της και δεν συνεργάζονται μαζί της; Αν πράγματι πιστεύει κάτι τέτοιο, μπορεί άνετα να τους αντικαταστήσει και να τοποθετήσει άτομα της “απόλυτης εμπιστοσύνης” της, για να είναι σίγουρη ότι δεν θα τη “σαμποτάρουν”. H “κομματική δεξαμενή» της συγκυβέρνησης θα είναι πρόθυμη να συνδράμει τον νέο Διοικητή στο “διωγμό” αυτό που βιώνει!!!

Για τη Δ.Α.Κ.Ε. Π.Γ.Ν.Ι.

Απρ 28 2017

Ανακοίνωση 27.04.2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Η Δ.Α.Κ.Ε. Π.Γ.Ν.Ι. συγχαίρει τόσο τους διοργανωτές όσο και τους συμμετέχοντες στη δυναμική κινητοποίηση «Καραβάνι Υγείας» που πραγματοποίησε η Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. στα Ιωάννινα την 26η Απριλίου 2017. Η πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και στον χώρο της υγείας είναι καταστροφική. Είναι αδήριτη ανάγκη όλες οι υγιείς δυνάμεις της Πατρίδας μας να αντιδράσουν έναντι της επιχειρούμενης καταστροφής της χώρας.

Εν προκειμένω, στην εν λόγω κινητοποίηση της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. εντύπωση προκάλεσαν τα εξής:

  1. Η λυσσαλέα πολεμική από την προσκείμενη στην Κυβέρνηση (για την ακρίβεια δεν είναι απλώς προσκείμενη αλλά απλά εντολοδόχος) παράταξη του Νοσοκομείου μας, η οποία με βαρύγδουπες – και εξαιρετικά ευφάνταστες – ανακοινώσεις προσπάθησε να πλήξει το κύρος της κινητοποίησης και  να αποτρέψει τους Εργαζομένους απ’ αυτή. Και επειδή δεν είχε τίποτε ουσιαστικό να πει γι’ αυτή καθ’ αυτή την κινητοποίηση, αρκέστηκε στο να σχολιάσει τις εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί για μετά την ολοκλήρωση της κινητοποίησης και φυσικά στο να παρουσιάσει με αριθμούς τις παρεμβάσεις της Κυβέρνησης αναφορικά με τις προσλήψεις στην Υγεία… Φυσικά καμιά αναφορά δεν κάνανε για τους Εργαζομένους στην Υγεία που αφυπηρέτησαν κατά την περίοδο που διανύουμε, γιατί απλά οι πολυδιαφημιζόμενες προσλήψεις θα φάνταζαν όχι απλώς μικρές αλλά ανύπαρκτες!  Παλιά τους τέχνη κόσκινο… Παραπλανώντας κατάφεραν να αναρριχηθούν στην Κυβέρνηση της χώρας… μερικές «ανακρίβειες» για να πλήξουν την κινητοποίηση θα τους πείραζαν; Δυστυχώς όμως γι’ αυτούς δεν πείσανε τους Εργαζομένους!
  2. Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε και σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ. συμμετείχαν περίπου 800 διαδηλωτές. Στην ανακοίνωσή της η «Ενωτική Αριστερή Παρέμβαση» (Ε.Α.Π.) του ΠΓΝΙ, μιλάει για 250 «νοματαίους»; Τόσους μέτρησε ο τ. επικεφαλής της, τον οποίο είδαμε στον χώρο της έναρξης του «Καραβανιού»; Τώρα κάποιος από τους δύο λέει ψέματα. Είτε η ΕΛ.ΑΣ. είτε η Ε.Α.Π. Αν και κρίνοντας από την πρόσφατη πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο εκφράζει απόλυτα και η Ε.Α.Π. (άλλωστε ο τ. επικεφαλής της στα παράθυρα των ΜΜΕ παρουσιάζεται και ως εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ) στα ψέματα και στη διαστρέβλωση της πραγματικότητας, μάλλον οι «νέο(ψεύδο)αριστεροί» έχουν μάστερ μαζί και ντοκτορά.
  3. Η Κινητοποίηση ολοκληρώθηκε στην Πλατεία Μαβίλη στον μώλο. Σύμφωνα με τους υπευθύνους των πλοιαρίων μετέβησαν στο Νησάκι 400 άτομα. Άλλη μια απτή απόδειξη της κακοήθειας της ανακοίνωσης της Ε.Α.Π. με την προσπάθησε – εις μάτην βέβαια – να πλήξει την επιτυχία του «Καραβανιού Υγείας». Όμως η πραγματικότητα είναι ο αψευδής μάρτυρας που «ξεσκεπάζει» την κακοήθεια αυτή. Θα είμαστε υπερβολικοί αν σκεφτούμε πως όλα αυτά γίνονται από την Ε.Α.Π. ως εκδούλευση για τις ευκαιρίες αναρρίχησης σε υψηλές θέσεις που δίνονται αφειδώς σε επιλεγμένα τις στελέχη; Ποιος ξέρει;
  4. Στο τέλος αφήσαμε το πρωτόγνωρο για τα Νοσοκομειακά μας δρώμενα. Σε προσωπικό λογαριασμό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, στέλεχος της Ε.Α.Π., σχολιάζοντας τις εκδηλώσεις στο Νησάκι, οι οποίες ακολούθησαν την πορεία διαμαρτυρίας, κοινοποίησε μια φωτογραφία του χορευτικού των Εργαζομένων του ΠΓΝΙ και το σχόλιο: «ΕΤΣΙ ΝΤΟΥΦΕΚΑΝΕ ΒΡΕ……..!!!!!!!!!!!!!!! ΠΟΕΔΗΝ από Το Νησάκι Παμβώτιδας: Σήμερα «Τουφεκίσαμε» Το 3ο & 4o Μνημόνιο Τσίπρα». Θα αναρωτηθείτε τι το μεμπτό, και που το περίεργο. Ο εν λόγω «σχολιαστής», εκφράζοντας την αντίθεσή  του με την εν λόγω κινητοποίηση, σχολιάζει δεικτικά. Το περίεργο ή μάλλον ασυνήθιστο είναι στο πρώτο σχόλιο που γίνεται σ’ αυτή την ανάρτηση: «Θα έλεγα κάτι για καραγκιοζιλίκια, θα αδικούσα όμως τον Καραγκιόζη & δεν το θέλω…κατά τ’ άλλα, αφλογιστία!». Και γιατί είναι περίεργο; Γιατί γίνεται από υψηλόβαθμο Διοικητικό Παράγοντα του Π.Γ.Ν.Ι., το οποίο ακόμη και εάν είναι φίλα προσκείμενο στην Κυβερνώσα Παράταξη, οφείλει να μην συντάσσεται τόσο απροκάλυπτα με τέτοιες τοποθετήσεις, ειρωνευόμενος μάλιστα δράσεις Εργαζομένων του Νοσοκομείου το οποίο τοποθετήθηκε να υπηρετήσει… Λίγη διάκριση είναι μάλλον απαραίτητη!

 

Για τη Δ.Α.Κ.Ε. Π.Γ.Ν.Ι.

Απρ 10 2017

Ερώτηση στη Βουλή για το ρομπότ-χειρούργος “Da Vinci” του ΕΣΥ!

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΔΙΕΥΘ. ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ
Αριθ. Πρωτ.
4829
Ημερομ. Κατάθεσης
5.4.17

ΟΝΟΜΑ – ΕΠΩΝΥΜΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ​: ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ​: ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ​​: ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς: Υπουργό Υγείας

Θέμα: Στην Αποθήκη αχρήστων το ρομπότ-χειρούργος “Da Vinci” του ΕΣΥ!

Κύριε Υπουργέ,

Πρόσφατα έγιναν καταγγελίες ότι μένει τον τελευταίο καιρό παροπλισμένο το μοναδικό χειρουργικό ρομπότ του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Το ρομποτικό σύστημα Da Vinci , για το οποίο δαπανήθηκαν 3.000.000 ευρώ από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, δεν εξυπηρετεί τους ασθενείς, οι οποίοι αναγκάζονται να απευθύνονται στον ιδιωτικό τομέα για την πραγματοποίηση της χειρουργικής τους επέμβασης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ανεβάζει το κόστος της θεραπείας του ασθενούς στα ύψη.
Είναι απαράδεκτο, το Νοσοκομείο «Λαϊκό», να έχει στη διάθεσή του ένα μηχάνημα–διαμάντι για τους καρκινοπαθείς ασθενείς και να μην το χρησιμοποιεί, όταν από το 2008 έχει αντιμετωπίσει έως τώρα εκατοντάδες περιστατικά καρκίνου με μηδενικές επιπλοκές για τους ασθενείς, με άμεση επιστροφή στο σπίτι τους και προσφέροντας τη μέγιστη δυνατότητα στην ποιότητα ζωής τους.
Μάλιστα, οι καταγγελίες, υπονοούν ότι υποβόσκουν σκοπιμότητες πίσω από αυτή την αδιαφορία να ληφθούν άμεσα μέτρα ώστε να ανανεωθούν οι συμβάσεις και να αναπληρωθούν τα αναλώσιμα τα οποία βρίσκονται σε έλλειψη για τη λειτουργία του.
Κατόπιν όλων αυτών,
Ερωτάστε:

1) Ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους το μηχάνημα Da Vinci στο Λαϊκό δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τους ασθενείς που χρήζουν χειρουργικής επέμβασης αυτή τη στιγμή;
2) Πόσα χρήματα έχει κοστίσει στον Έλληνα φορολογούμενο η μη διαθεσιμότητα λειτουργίας του μηχανήματος Da Vinci;
​​​​​​​​
– Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ –
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ

Παλαιότερα άρθρα «