Δραστηριότητες του
Συλλόγου:
 
1. Μαθήματα Αγγλικών
 
2. Μαθήματα Βυζαντινής
Μουσικής
 
3. Χορευτικό Τμήμα
 
4. Zumba
 

Σύλλογος Εργαζομένων Π.Γ.Ν.Ι.

Φωτογραφικό υλικό από κινητοποιήσεις του Συλλόγου Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Η Υγεία δεν είναι εμπόρευμα - εμείς δεν είμαστε έμποροι.ΔΕΝ αποδεχόμαστε την αντίληψη ότι οι εργαζόμενοι οφείλουν να πληρώνουν για να έχουν περίθαλψη”. Αυτά που σήμερα μας παρέχονται, είναι ένα πολύ μικρό μέρος από αυτά που ήδη έχουμε πληρώσει και ένα πολύ μικρότερο μέρος από τον τεράστιο πλούτο που παράγουμε εμείς οι ίδιοι και μας τον κλέβουν. Σήμερα, υπάρχουν όλες οι δυνατότητες για να καλυφθούν οι σύγχρονες ανάγκες στην Υγεία – Πρόνοια.Υπερασπιζόμαστε όχι μόνο τα εργασιακά μας δικαιώματα, αλλά και το δικαίωμα όλων μας για αποκλειστικά ΔΗΜΟΣΙΑ & ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.– Μη μένεις αδιάφορος! Στάσου πλάι μας, απαίτησε μαζί μας  ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ! Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ!

Η κατάσταση που υπάρχει στα νοσοκομεία και γενικότερα στο σύστημα υγείας δεν οφείλεται σε  λαθη και παραλείψεις του παρελθόντος, αλλά στην πολιτική της ΕΕ που διαχρονικά εφαρμόζεται στην υγεία .Μια πολιτική που μεταφέρει ολοένα και περισσότερο την ευθύνη της χρηματοδότησης των υπηρεσιών και των υποδομών Υγείας στους εργαζόμενους , γιατί αντιμετωπίζει την Υγεία σαν ατομική υπόθεση. Και σαν εμπόρευμα, πηγή κερδοφορίας του κεφαλαίου και τους ασθενείς ως πελάτες,. Επεκτείνει την επιχειρηματική δραστηριότητα και οικοδομεί ένα σύστημα, όπου οι δημόσιες υπηρεσίες Υγείας λειτουργούν ως επιχειρήσεις με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, Όλες οι αλλαγές που προωθούνται στα νοσοκομεία  είναι μέρος των γενικότερων αντιλαϊκών ανατροπών στην υγεία, την Κοινωνική Ασφάλιση, στις κοινωνικές υπηρεσίες που προωθούνται σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και κατευθύνονται από συγκεκριμένες αποφάσεις που έχουν συναποφασίσει οι κυβερνήσεις των κρατών – μελών και τις εφαρμόζει πλήρως η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ .

Τα απογευματινά ιατρεία είναι μορφή  ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ, θεσμοθετούν την ιδιωτική επίσκεψη και καθιερώνουν τη λογική ότι στο δημόσιο νοσοκομείο ο ασθενής μπορεί και πρέπει να πληρώνει. Ανοίγουν επικίνδυνους δρόμους για παραπέρα καθιέρωση της επιχειρηματικής λογικής στη δημόσια υγεία στο παρόν και το άμεσο μέλλον–οι ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ     1.   Κατάργηση των ιδιωτικών απογευματινών ιατρείων.

  1. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία χωρίς αστερίσκους.
  2. Αυξήσεις μισθών, κάλυψη όλων των απωλειών και μειώσεων από την εφαρμογή των μνημονίων.

Είναι γνωστό στους εργαζόμενους το τεράστιο πρόβλημα με την έλλειψη προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες.Ολες οι  κυβερνήσεις της τελευταίας 5ετίας, και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αρνούνται να προσλάβουν μόνιμο προσωπικό. Συμφωνούν και προωθούν τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των επιχειρηματικών ομίλων για προσλήψεις μόνο με καθεστώς φτηνής και ελαστικής εργασίας (5μηνα, εργολαβικοί, επικουρικοί, μπλοκάκια), που σε καμιά περίπτωση δεν καλύπτουν τις ανάγκες, σε μια χώρα 1.500.000 ανέργων και μαζικής μετανάστευσης της νεολαίας.. Οι ελλείψεις προσωπικού, ο φόρτος εργασίας των νοσοκομείων, η εξουθένωση των υγειονομικών, οι 70.000 αιτήσεις νοσηλευτών για δουλειά, η μαζική μετανάστευση γιατρών στο εξωτερικό δεν τους απασχολούν. Τις ελλείψεις προσωπικού προσπαθούν να τις αντιμετωπίσουν με “δούλους”, επικουρικούς, 5μηνίτες, 8μηνίτες ,.ΟΙ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ...

-ΑΜΕΣΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΜΕ ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ.  - ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΣΕ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ – ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ

- -ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ, ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΟ ΠΕΝΙΧΡΟ ΜΙΣΘΟ ΜΑΣ.

-ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ-ΣΦΑΓΕΙΟ!

-ΑΜΕΣΗ ΕΞΌΦΛΗΣΗ ΤΩΝ ΚΛΕΜΜΕΝΩΝ ΝΥΧΤΕΡΙΝΩΝ-ᾹΡΓΙΩΝ

Αίτηση Εγγραφής

Μπορείτε να κατεβάσετε την φόρμα εγγραφής στον Σύλλογο Εργαζομένων από τον παρακάτω σύνδεσμο:

Φόρμα Εγγραφής

 

Π.Ν.Ι.

Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων.

Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων

JSN Epic template designed by JoomlaShine.com