Σύλλογος Εργαζομένων Π.Γ.Ν.Ι.

Φωτογραφικό υλικό από κινητοποιήσεις του Συλλόγου Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

 

  

Χαιρετισμός Προέδρου

Σας καλωσορίζουμε στον επίσημο ιστοχώρο του Συλλόγου Εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. Ο Σύλλογος Εργαζομένων Π.Γ.Ν.Ι. αποτελεί τον μεγαλύτερο -σε αριθμό μελών- συνδικαλιστικό Σύλλογο της Βορειοδυτικής Ελλάδας και εκπροσωπεί ένα ιδιαιτέρως ευαίσθητο χώρο, τον χώρο της Υγείας.

Περισσότερα...

Τοποθέτηση του Προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων του Π.Γ.Ν.Ι. για την Παγκόσμια Ημέρα Μαιών, 5 Μαΐου και Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή 12 Μαΐου, στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Νοσηλευτική Υπηρεσία του Νοσοκομείου μας.

"Αγαπητές συναδέλφισσες, Αγαπητοί συνάδελφοι,

Εξ αφορμής της Παγκόσμιας Ημέρας «Νοσηλευτή», κατ’ αρχάς να σημειώσουμε ότι μέσα στις πολύ δύσκολες κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια, εκτός των γενικότερων προβλημάτων που αναφύονται στον χώρο της υγείας λόγω της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης του Δημόσιου Τομέα Υγείας, δυσχεραίνεται σαφώς το νοσηλευτικό έργο, αλλά παράλληλα αναδεικνύεται και η τεράστια σπουδαιότητα του.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, επιβεβαιώνει αυτή την πραγματικότητα εντοπίζοντας ελλείψεις, ως προς τον τρόπο διάθεσης των πόρων της υγείας, ενώ παράλληλα θεωρεί τον εκσυγχρονισμό της Νοσηλευτικής φροντίδας, ως απαραίτητο στοιχείο βελτίωσης, στη σύγχρονη και συνεχώς μεταβαλλόμενη κοινωνία.

Το νοσηλευτικό προσωπικό είναι σε θέση να γνωρίζει το πλαίσιο της παροχής φροντίδας υγείας, συμπεριλαμβανομένης της χρηματοδότησης, της οικονομικής αποδοτικότητας, της αποτελεσματικότητας, της διαχείρισης των πόρων, το κόστος της υγειονομικής περίθαλψης και της πρόσβασης στη φροντίδα. Οι δε αποφάσεις του, επηρεάζουν την αποδοτικότητα και την αποτελεσματικότητα ολόκληρου του συστήματος υγείας κάθε σύγχρονου κράτους, αλλά και την παροχή ποιοτικής φροντίδας υγείας στους πολίτες.

Οι νοσηλεύτριες και οι νοσηλευτές αποτελούν πυλώνα του συστήματος Υγείας. Ένα πυλώνα που δίχως αυτόν το σύστημα αυτό δεν θα μπορούσε να σταθεί. Η δε αφοσίωσή τους στο καθήκον και η αυταπάρνηση στην επιτέλεση του έργου τους, ήταν και είναι η ασφαλιστική δικλείδα που κρατά το Ε.Σ.Υ. σε λειτουργία μέσα σ’ αυτό το δυσχερές περιβάλλον.

Για μας λοιπόν , τον Σύλλογο Εργαζομένων του Π.Γ.Ν.Ι. αλλά και την Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν., η στήριξη του Νοσηλευτικού Προσωπικού είναι συνώνυμο της στήριξης του Δημόσιου χαρακτήρα του Συστήματος Υγείας. Για το Ε.Σ.Υ. η «Ημέρα Νοσηλευτή» είναι κατ’ ουσία η καθημερινότητα του συστήματος! Για το Ε.Σ.Υ. οι Νοσηλευτές πρέπει να γιορτάζουν καθημερινά, γιατί αυτοί είναι οι θεματοφύλακες του Συστήματος."

Επίσης μετά την τοποθέτηση του Προέδρου, τονίστηκε από το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων και ο ρόλος των Μαιών και ο εορτασμός τους, που γίνεται κάθε χρόνο στις 5 Μαΐου, η στελέχωση του Νοσοκομείου μας με μόνιμο προσωπικό, οι κρίσεις στελεχών στην Νοσηλευτική υπηρεσία καθώς και η Εκπαίδευση και αναβάθμιση των Νοσηλευτών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Αίτηση Εγγραφής

Μπορείτε να κατεβάσετε την φόρμα εγγραφής στον Σύλλογο Εργαζομένων από τον παρακάτω σύνδεσμο:

Φόρμα Εγγραφής

 

96847
ΣήμεραΣήμερα112
ΧθεςΧθες153
Αυτή την εβδομάδαΑυτή την εβδομάδα112
Αυτό τον μήναΑυτό τον μήνα1764
ΣύνολοΣύνολο96847
Μέγιστο 02-28-2020 : 583

Π.Ν.Ι.

Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων.

Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων

JSN Epic template designed by JoomlaShine.com