Σύλλογος Εργαζομένων Π.Γ.Ν.Ι.

Φωτογραφικό υλικό από κινητοποιήσεις του Συλλόγου Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

 

  

Χαιρετισμός Προέδρου

Σας καλωσορίζουμε στον επίσημο ιστοχώρο του Συλλόγου Εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. Ο Σύλλογος Εργαζομένων Π.Γ.Ν.Ι. αποτελεί τον μεγαλύτερο -σε αριθμό μελών- συνδικαλιστικό Σύλλογο της Βορειοδυτικής Ελλάδας και εκπροσωπεί ένα ιδιαιτέρως ευαίσθητο χώρο, τον χώρο της Υγείας.

Περισσότερα...

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ύστερα από αίτημα της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. στα πλαίσια της σημερινής απεργιακής κινητοποίησης με τον κο Γιαννόπουλο, Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας.

Από την πλευρά της Ομοσπονδίας, στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν εκτός των άλλων ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Π.Γ.Ν.Ι. και Γενικός Σύμβουλος της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. Γεώργιος Φλούδας και ο εργαζόμενος στο Π.Γ.Ν.Ι. και Γενικός Σύμβουλος της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. Χρήστος Γιωτόπουλος.

Από την πλευρά του Προέδρου της Ομοσπονδίας τέθηκαν τα παρακάτω θέματα:

 1. Το εξώδικο της Ομοσπονδίας προς το Υπουργείο Υγείας και ο ορισμός της συζήτησης για το εξώδικο αυτό.
 2. Η ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επιδόματα και η επέκταση στους εργαζόμενους στα νοσοκομεία.
 3. Το πρόβλημα με τους εργαζόμενους στις ελαστικές μορφές εργασίας (Ο.Α.Ε.Δ., Επικουρικό, προσωπικό Ι.Δ.Ο.Χ.) και ζητήθηκε άμεσα η παράταση των συμβάσεων.
 4. Η αύξηση δαπανών για την Υγεία.
 5. Ζητήθηκε να επενδύσει το Υπουργείο στην ανανέωση του απαρχαιωμένου εξοπλισμού.
 6. Η ασφάλεια των νοσοκομείων και να μην ρίχνουν το μπαλάκι οι Διοικήσεις στους εργαζόμενους να κάνουν μηνήσεις, αλλά να λαμβάνουν οι Διοικήσεις τις ευθύνες όταν προκύπτουν ζητήματα.
 7. Προβλήματα μεταφορέων ασθενών.
 8. Τα οφειλόμενα ρεπό των εργαζομένων.
 9. Η διαφορά ευθύνης του επιδόματος νοσηλευτικής υπηρεσίας.
 10. Η έλλειψη υπαλλήλων στις Τεχνικές Υπηρεσίες στα νοσοκομεία και οι πολιτικές ιδιωτικοποίησης από την πλευρά της Κυβέρνησης.

 Από την πλευρά του Πρόεδρου του Συλλόγου Εργαζομένων Γιώργου Φλούδα τέθηκαν τα παρακάτω θέματα:

 1. Τα εξαιρέσιμα, τα νυχτερινά και οι αργίες και η αύξηση της ωρομίσθιας αποζημίωσης, καθώς και η τακτοποίηση του θέματος με τις ετοιμότητες που σε πάρα πολλά νοσοκομεία και πάρα πολλά τμήματα πραγματοποιούνται, χωρίς να υπάρχει το πλαίσιο.
 2. Η χορήγηση της ειδικής άδειας κλειστών τμημάτων όπου ζητήθηκε, είτε διευκρινιστική νέα εγκύκλιος, είτε απευθείας συνεννόηση του Γενικού Γραμματέα, με τα νοσοκομεία που υπάρχει πρόβλημα στη χορήγηση και ένα από αυτά είναι και το Π.Γ.Ν.Ι.
 3. Το επίδομα επικινδύνου και ανθυγιεινής εργασίας που χορηγείτε στους νοσηλευτές στην τεχνική υπηρεσία κ.α. το οποίο είναι ρυθμισμένο έως το τέλος του έτους και πρέπει άμεσα να δοθεί λύση για το τι θα γίνει από το 2020.
 4. Ο προϋπολογισμός των νοσοκομείων να μην δίνονται κατά το δοκούν και με τις εκάστοτε πολιτικές παρεμβάσεις, αλλά να έχουν σχέση με τη δυναμική και το πόσο δαπανηρές είναι οι ιατρικές πράξεις που κάνει το κάθε νοσοκομείο, γιατί υπάρχουν νοσοκομεία τα οποία αδικούνται και ένα από αυτά είναι και το Π.Γ.Ν.Ι.
 5. Ο μεγάλος αριθμός συμβασιούχων που έχει το Π.Γ.Ν.Ι. και η τεράστια αποδυνάμωση που θα προκύψει όταν θα λήξουν αυτές οι συμβάσεις των συμβασιούχων υπαλλήλων.
 6. Οι 20 απολυμένοι του Ο.Α.Ε.Δ. που εργάζονταν στο Π.Γ.Ν.Ι. με το πρόγραμμα 55 – 67 ετών όπου έγινε συνεννόηση του Γενικού Γραμματέα με τον Διοικητή για εξεύρεση λύσης μιας και χάνουν κάθε ασφαλιστικό δικαίωμα αυτοί οι απολυμένοι και βρίσκονται στο δρόμο.

Τέλος, από την πλευρά του Γενικού Συμβούλου της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. κου Γιωτόπουλου τέθηκε το θέμα της ελλιπούς στελέχωσης των Κέντρων Υγείας στην παράκτια περιοχή του Ιονίου.

 

Αίτηση Εγγραφής

Μπορείτε να κατεβάσετε την φόρμα εγγραφής στον Σύλλογο Εργαζομένων από τον παρακάτω σύνδεσμο:

Φόρμα Εγγραφής

 

96849
ΣήμεραΣήμερα114
ΧθεςΧθες153
Αυτή την εβδομάδαΑυτή την εβδομάδα114
Αυτό τον μήναΑυτό τον μήνα1766
ΣύνολοΣύνολο96849
Μέγιστο 02-28-2020 : 583

Π.Ν.Ι.

Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων.

Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων

JSN Epic template designed by JoomlaShine.com